Welkom

Fijn dat u of jij onze website bezoekt! Wij willen ons graag aan jullie voorstellen!

Het Plein is een school voor Ontwikkelingsgericht onderwijs in het Oude Noorden van Rotterdam. De school ligt direct aan het Pijnackerplein en heeft daar ook de naam aan ontleend. Een plein is een plek, waar jong en oud, groot en klein samen komen om te spelen en elkaar te ontmoeten. Iedereen is welkom! Basisschool Het Plein wil ook graag zo'n veilige plek zijn, waar iedereen welkom is en waar we van en met elkaar kunnen spelen en leren.

      logo bs het plein

‘Zo'n beetje iedere rups heeft wel een eigen verhaal en een iets andere levenswijze, ontwikkeling of uiterlijk. Ze eten zich vol om daarna een poosje stil te hangen of te liggen als cocon, maar daarbinnen gebeurt heel veel, wat voor het blote oog niet waar te nemen is. Uiteindelijk verandert iedere  rups in een prachtige vlinder…’ 

                                                                     rose vlinder

Als metafoor van ons onderwijs gebruiken wij het verhaal van de rups en de vlinder. Kinderen ontwikkelen zich hun hele leven. Soms lijkt de ontwikkeling even stil te staan, maar uiteindelijk ontwikkelen ze zich allemaal tot prachtige vlinders.

Zoals niet alle rupsen en vlinders hetzelfde zijn en zich in een  zelfde tempo ontwikkelen, ontwikkelt ook ieder kind zich op zijn eigen tempo en op een eigen wijze. Op Het Plein mag dat; je mag zijn wie je bent; er is ruimte voor iedereen.
Wij vinden het op Het Plein erg belangrijk om de ontwikkeling van onze leerlingen met ouders te delen. Het gaat immers om uw kinderen! Voor kinderen is de schooltijd een belangrijk deel van hun leven. Wij hopen dat zij er later met veel plezier op terugkijken.

 

U kiest met zorg een school. Wij kiezen met zorg de onderwijsvorm om goed onderwijs waar te maken. 

 

Verder op deze site vindt u alle informatie over de school, ons onderwijs, onze visie en waar we voor willen gaan.
Als u na het lezen van de informatie op onze website nog vragen heeft bent u van harte welkom om in een persoonlijk gesprek hierover verder te praten.

 

Graag tot ziens!

 

Hugo de Vries,
Directeur

 

Loes Viset,
Locatieleider                                                                                                      
                                                                                       

       

                                      

 


 

 

Week 21

Ma 20/5

Di 21/5

Wo 22/5

Do 23/5

Vr 24/5

Adres:
Benthuizerstraat 101
3035 CN  Rotterdam
010-4657846

 

Postadres:

Postbus 3641
3003 AP Rotterdam

 

info@bshetplein.nl

 

www.bshetplein.nl